Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodCestovní kancelářInformujemePosolanka (specialita z oblasti Prekmurje)

Posolanka (specialita z oblasti Prekmurje)

Ingrdience

Kynuté těstoPosolanka

  • Přibližně 450 g hladké mouky
  • 2,5 dcl mléka
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • Přibližně 25 g kvasnic
  • Špetka soli

Nádivka

  • Přibližně 1,25 kg tvarohu
  • Trošku zakysané smetany
  • 4 vejce
  • Nastrouhané jablka
  • Cukr dle chuti

Ještě potřebujeme

  • 2 dcl zakysané smetany

Postup přípravy

Z přísad na těsto umícháme těsto, vytvoříme bochník a necháme jen v teple vykynout. Pekáč vymažeme máslem.

Mezitím, co těsto kyne si připravíme nádivku. Tvaroh rozdrobíme, přidáme do něj vajíčka, trošku zakysané smetany, trošku krupice, špetku soli a cukr dle chuti.

Rozválíme těsto o tloušťce 1 cm, dáme jej do formy a necháme ještě těsto několik minut kynout. Na těsto navrstvíme tvaroh a na něj pak nastrouhané jablka (vrstva nádivky je přibližně stejná jako tloušťka těsta).

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Po vyjmutí z trouby potřeme zakysanou smetanou a necháme vychladnout.

Dobrou chuť.

Zpět na Informujeme

Máte dotaz? 721 154 494, 604 227 789, 777 147 717