Slovinsko je překrásná země, která má toho opravdu hodně co nabídnout. Lidé ji však vždy využívali pouze jako tranzitní zemi, přes kterou přejížděli na cestě do Chorvatska. Až v posledních letech se Slovinsko začíná dostávat do popředí zájmu českých turistů. Málokdo ví, že tato země kromě nádherné p…
Slovinko, země kterou většina z nás zná pouze jako zemi, kterou se projíždí do Chorvatska, se poslední dobou dostává do podvědomí lidí, kteří hledají relaxaci a poznávání v tomto krásném koutě střední Evropy.
Termální vody ve Slovinsku a především jejich léčivých účinků si cenili již staří Římané, …
Bograč je pojmenován podle nádoby, ve kterém se vařil na ohni. V Prekmurje je tradice vaření bograče hotové umění. Každý má svůj vlastní tajný recept. Různé druhy masa (nejmíň tři druhy) dávají tomuto jídlu zvláštní chuť, kterou obohacuje i chuť brambor. Pro dobrý bograč je nutné mít hodně cibule i papriky (čerstvé a mleté), ostatní koření sou vždy kuchařovo tajemství.